Tuesday, 25 December 2012

Episod 1 :Permulaan yang bosan


Hai.Ok macam biasa.Bukak belog baru jadi kena ucapkan
"Selamat Datang" , "Sawadikap" .
Okeyh dipendekkan cerita , belog ini sebenarnya bukan belog aku,
Maksud aku bukan aku yang nak buat belog ni.Kawan aku yang 
pujuk-nanges-nanges mintak aku tulis belog ni.

Aku pun tak tau kenapa.Mungkin sebab aku handsome kot.Handsome
la kalau nak dibandingkan 'En.Circle' tu.Ok untuk episode satu 
season 1 ni..aku akan citer pasal aku dan adik aku je dulu.Bak kata 
budak-budak 'ice breaking'.

Tentang 'Saya'

Dalam belog ni , umur aku adalah 13Tahun.Of koz masih bersekolah.
Masa ni aku belum lagi tau aku ni ada kuasa pelik.Nanti aku citer.
Nampak gambar atas ni?Sekarang aku nak citer 
kenapa rambut aku terpacak sebelah camtu.


Aku sebenarnya peminat no.1 kipas susah mati 'DragonBall' okay.
Kalau kau minat fanatik camne pun tetap aku yang no.1 ok.No offence.
So suatu hari,aku ingat nak gunting rambut wat bentuk rambut 'Son Goku'
malangnya mamak yang 'terror' gile gunting rambut tu berjaya buat 'Son'
je dan bukan 'Goku'.So sampai sekarang lah rambut aku camtu.

Bercakap pasal kenapa muka aku bulat pulak.Aku sendiri tak tau kenapa.
Mungkin aku nampak 'cool' agaknya bila muka aku bulat.
So,berbangga lah kalau kau muka bulat .Dalam belog ni aku tak nak
bagitau nama aku tapi aku bagitau semua orang panggil aku bulat.

Pasal Adik aKu si petak
OK.Dah habis pasal aku yang bosan.Sekarang pasal adik aku yang lagi
bosan.Of koz la aku kutuk adik aku sebab aku watak utama dalam citer ni.
hehe.So nak bagi senang ingat,nama adik aku adalah petak.Petak bulat,
bulat petak,senang bukan.Ramai orang cakap adik aku lagi ensem dari aku.
Tapi aku rasa semua tu gosip-gosip orang yang dengki dengan aku je.

Adik aku ni kepala otak dia lagi bergeliga berbanding aku.So dia dapat 
belajar kat kelas first and aku kelas yang ke-3.Namun begitu , ada jugak
'bodush'nya adik aku ni.Nanti episod 1 part 2 aku akan citer.Sebab
sekarang aku dah penat nak menulis aku nak g kacau adik aku
tengok barney and friends pulak.

~Bersambung~

6 comments:

  1. salam kenal bulat petak dan petak bulat..
    pasti mak lebih sayang kan petak dari pada bulat sebab petak lebih pandai dari pada bulat..

    rase nye tak ade yg lucu dari cerite ni tapi ngape aku ketawa dari awal samapai akhir baca cerita ni..


    ReplyDelete
  2. erm bulat dan petak..dua beradik ae

    ReplyDelete
  3. sumpah kau type macam kau bercakap. hahaha

    bulat dengan petak jek ke? kakak kau apa? lonjong eh kahkahkahkah

    ReplyDelete
  4. haha...dr awl bace, asik gelak je..wlpn bru umo 13teen...blogger nie mmg ohsem la ^_^

    ReplyDelete

Popular Posts